21 april 2019

Het evangelie verandert je leven

Spreker:
Passage: Johannes 4:6-26
Dienstsoort:

Vandaag herdenken we Jezus: zijn dood en hoe hij 3 dagen later werd opgewekt tot leven. Door Jezus kwam het Evangelie in deze wereld: het goede nieuws, de boodschap voor iedereen. Door het Evangelie mogen we tot God komen, en zullen we bij Hem zijn ook na de dood. Daarnaast werkt het Evangelie krachtig en verandert het ons leven, vandaag en de toekomende tijd.

We ontdekken 5 punten over het Evangelie vandaag, bekijken welke impact het op ons leven heeft en hoe we het kunnen vastnemen.

I. Voor wie is het Evangelie?
Het is een gift van God voor iedereen.

II. Wat doet het Evangelie?
Het verandert je leven volledig.

III. Het Evangelie werkt geleidelijk aan in je leven.
Het groeit geleidelijk aan in jou en beetje bij beetje wordt je gevormd.

IV. Hoe verandert het Evangelie je leven?
Je zoektocht naar geluk, alles wat je als belangrijkste acht in je leven: je beseft dat dit alles zal verdwijnen. Je beseft dat al deze dingen niet de basis kunnen zijn van je leven. Door je leven te bouwen op iets dat vast blijft, op iets waarop je steeds kan vertrouwen, krijg je een leven van vertrouwen, dankbaarheid, rust en vrede ondanks alles moeilijkheden en en goede dingen. Het zorgt ervoor dat de moeilijkheden jou minder hard raken, het zorgt ervoor dat je de goede dingen nog meer waarderen zult.

V. Wat is de kracht achter deze verandering?
Iedereen kan tot God komen, Hij die het leven gaf. Wat je ook geloofde, wat je ook gedaan hebt, je mag tot God komen in alle vertrouwen dat Hij jou aanvaardt. Dit alles is mogelijk omdat Jezus jou tegenover God heeft gerechtvaardigd, Hij heeft jou verdedigd, Hij heeft gepleit voor jou, Hij heeft al je fouten op zich genomen en is gestorven voor jou. Niemand kan je vertellen dat je niets waard bent, want Jezus heeft jou lief, niemand kan jou vertellen dat je niet tot God kunt komen, want God zelf heeft jou geroepen.

Keer je tot God, zoek Hem, dank Hem, vraag Hem om zich aan jou te tonen, geef je leven in Zijn handen, vraag dat Hij je hart aanraakt, vraag dat Hij jou verandert, vraag dat je leven wordt zoals Hij het heeft bedoeld, vraag dat jou gedachten worden zoals zijn gedachten. Hij heeft jou lief, Hij gaf jou het leven, je leven heeft volledig zin in God.

Download bestanden Bulletin

Onderwerpen:
https://www.depottenbakker.be/Prediken/schuldbelijdenis-en-biecht/,https://www.depottenbakker.be/Prediken/jezus-predikt-in-de-synagoge/